avantaje

Casa ecologica

La acest tip de case de lemn, structura peretelui este compusa din mai multe straturi. Acest lucru constituie un mare avantaj fata de casele clasice de caramida, deoarece straturile din care se compun peretii se pot separa si dimensiona optim conform functiei pe care o indeplinesc. Peretii sunt elemente de sustinere si de legatura iar stuctura de rezistenta este din lemn.
Lemnul:
• este un material ecologic, 100% natural;
• este un material viu care respira realizand schimbul de aer in mod natural si regleaza foarte bine nivelul de temperatura si umiditate in casa;
• este un material usor care facilitează transportul;
• este un excelent izolator termic;
• este un material biodegradabil care nu polueaza mediul inconjurator nici in procesul de fabricatie si nici la punerea in opera;
• consuma putina energie in procesul industrial;
• ofera o mare suplete arhitecturala care permite evitarea consumului mare de energie si de aici rezulta economie de energie;
• are o excelenta rezistenta mecanica;
• nu emite radiatii, gaze ce ar afecta sanatatea, prafuri alergene si nici electricitate statica.
Casele din lemn sunt o excelenta solutie pentru folosirea rationala a resurselor energetice, permit renovari si remodelari rapide iar termenele de executie sunt cu mult reduse.

Rezistenta superioara la seism

Datorita structurii de rezistenta elastice, pe care o asigura lemnul si a elementelor metalice de prindere, rezistenta la seisme este superioara caselor de caramida sau beton. Casele sunt calculate la o rezistenta la seisme cu magnitudinea de peste 8 grade pe scara Richter.

Design flexibil

Casele de lemn sunt compatibile cu orice tip de proiect de arhitectura, indiferent de complexitate. Constructia si montajul caselor prefabricate din lemn nu sunt limitate de proiecte de case modulare existand posibilitatea realizarii unor forme si gabarite diferite care sunt dificil sau imposibil de realizat cu materialele clasice.

Pret redus

Oricine doreste sa-si construiasca o casa vrea sa foloseasca materiale de cea mai buna calitate dar totodata sa economiseasca cat mai mult. Din acest motiv clientii intreaba „ Cat costa o casa?”.
In cele mai multe dintre cazuri este aproape imposibil de stabilit, de la inceput, costul final al unei case. Costul unei case de lemn este de 60-65% din costul unei case de caramidă, BCA sau beton. Economii se fac inca de la nivelul fundatiei pentru ca, datorita greutatii proprii relativ reduse a suprastructurii din lemn, in comparatie cu structura clasica pe zidarie, consumul de materiale necesar realizarii fundatiei va fi mai redus. Peretii prefabricati in fabrica si montati in santier beneficiaza de planeitate atat in plan orizontal cat si vertical, avantaj tradus prin diminuarea de minim 3 ori a costurilor de manopera si materiale necesare finisajelor interioare si exterioare. Consumul redus de energie pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna genereaza costuri de intretinere semnificativ mai mici, intre 60-80%.

Durabilitate

Contrar prejudecatilor existente, casele pe structura de lemn au o durata de viata apropiata de cea a constructiilor clasice. In Transilvania exista nenumarate case executate pe structura de lemn care au o vechime de peste 100 de ani si care se prezinta incă bine, cu atat mai mult cu cat la data construirii lor nu existau solutiile moderne de astazi, de tratare a lemnului impotriva daunatorilor sau propagarii incendiilor. Materialul principal care se foloseste la placarea peretilor pe partea de exterior a casei sunt placile de OSB, acestea avand proprietati de hidrofugare si ignifugare dar si de rigidizare a structurii principale prin capsarea cu pistoale pneumatice, utilizand cuie antismulgere.

Confort termic si fonic

Randamentul termic al caselor pe structura de lemn este net superior caselor clasice datorită izolatiei termice superioare pe care o asigura lemnul, vata minerala si polistirenul. Lemnul folosit la constructia casei este, prin natura sa, un bun izolator termic, coeficientul de conductibilitate termica fiind mult mai redus comparativ cu betonul, otelul sau chiar caramida, ceea ce justifica eficacitatea folosirii lui ca material pentru izolatie termica. Lemnul opune o rezistenta termica, la trecerea unui flux de caldura prin el, de 300-400 de ori mai mare decat otelul si de 7-10 ori mai mare decat betonul. Conform studiilor de specialitate, un perete de 20 cm grosime cu structura de lemn echivaleaza ca si transfer termic cu un perete de beton de 96 cm. Timpul de incalzire al unei case pe structura de lemn este mult mai redus comparativ cu timpul de incalzire al unei case de caramida sau beton.

Durata de constructie

Termenul de executie este un factor major de luat in seama atat de constructori cat si de beneficiari. Casa este realizata in fabrica, in conditii controlate fara a fi afectata de conditiile climaterice, dupa care este impachetata si transportata catre locul de montaj. Gradul mare de prefabricare a acestor case de lemn permite scurtarea duratei de executie astfel timpul de finalizare a lucrarilor de montaj este de 3-8 zile lucratoare si a constructiei la cheie de aproximativ 60 de zile. Executia unei constructii clasice dureaza de 3-4 ori mai mult.